Strona główna
Dodaj do ulubionych Kontakt Książka teleadresowa Mapa serwisu Pomniejsz tekst Powiększ tekst Wersja do druku
Kalendarz zapowiedzi - główny zbiór
26 października 2019 
  GOTOWAnaKULTURA dla seniorów - nabór na warsztaty
  trwa do:  27 października 2019 
  miejsce:  Dom Kultury "Zacisze"
  Dom Kultury Zacisze (ul. Blokowa 1) zaprasza:

Nabór: GOTOWAnaKULTURA dla seniorów
26-27 października, sobota, godz. 10.00-14.00
Udział w warsztatach jest bezpłatny.
Zapisy: od 14 października 2019 do wyczerpania miejsc! Online lub telefoniczne: 22 679 84 69.
Wyniki rekrutacji zostaną przekazane e-mailowo lub telefonicznie do dn. 23 października.

Zapraszamy osoby 60+ na bezpłatne warsztaty kulinarne.
· 26 października, sobota, godz. 10.00-14.00 (grupa I)
· 27 października, niedziela, godz. 10.00-14.00 (grupa II).
Wspólne gotowanie odbędzie się w Praskiej Światotece przy ul. Szwedzkiej 6 w Warszawie.

Pod okiem Mistrza Kuchni Stanisława Pacholskiego uczestnicy projektu przygotują i skosztują:
· Wiejski „Siekaniec” w bułce orkiszowej z żurawinową konfiturą
· Spagetti w pomidorach z wołowymi pulpetami
· Marokańskie „Tabule” – kasza kuskus z warzywami, chilli i kolendrą.
Prosimy o zabranie własnych fartuszków.

Stanisław Pacholski przedstawi tajniki kuchni z różnych regionów świata oraz opowie, jakie potrawy jadano w dawnych czasach, jak je przyrządzano oraz skąd się wzięły zwyczaje kulinarne danego kraju.
Seniorzy podczas warsztatów z kuchnią multikulturową dowiedzą się o tradycjach, smakach i zwyczajach kulinarnych ludzi z różnych stron świata. Celem warsztatów jest wzbudzenie kreatywności kulinarnej w uczestnikach, pokazanie im alternatywnych dla starych i sprawdzonych przepisów z wykorzystaniem tego co moją już w swoich lodówkach (zero waste), wzbudzenie w nich otwartości na świat i inne kultury przez „podróże kulinarne”.

Stanisław Pacholski - utytułowany Mistrz Kuchni, który zdobywał doświadczenie w takich renomowanych miejscach jak: Hotel Ramada Paramatta, Sydney, Australia, Ambasada Stanów Zjednoczony Ameryki w Polsce i rezydencja Ambasadora, Hotel „ Ramada Renesans” Sydney, Australia, Hotel Intercontinental Victoria Warszawa, Hotel Sofitel Kraków, Hotel Orbis Vera Warszawa, Hotel Desilva Air Port Warszawa. Współpracował z Pałacem Prezydenta RP. Przygotowywał różnej rangi przyjęcia i bankiety dla głów państw z całego świata. Współzałożyciel pierwszej w Polsce Akademii Sztuki Kulinarnej w Świeciu n/Wisłą. Doświadczenie i zdobyta przez lata wiedza kulinarna pozwoliły na otwarcie własnego Studia Kreatywnego Gotowania. Niekwestionowany specjalista w temacie: Tradycyjna-nowa kuchnia polska, kuchnie europejskie, australijska-fusion, kuchnie orientalne, kuchnia Tex-Mex. Wolontariusz Światoteki Praskiej.

Projekt GOTOWAnaKULTURA jest realizowany w ramach Zintegrowanego Programu Rewitalizacji m.st. Warszawy do 2022 roku, ze środków Funduszu Animacji Kultury.

 
PWŚCPSN
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
«  październik  »

Fundusze Europejskie Forum Przedsiębiorców na Targówku     park rzezby Społeczna Rada Kombatancka Dzielnicowa Komisja <br />
      Dialogu Społecznego

system powiadomień    epuap   Wszechnica Edukacyjna Karta Dużej Rodziny Mazowiecka Biblioteka Cyfrowa




 


Serwis www.targowek.waw.pl korzysta z plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą Politykę Prywatności. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. 
[RODO] Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych
W związku z realizacją wymogów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych „RODO”), informujemy o zasadach przetwarzania Pani/Pana danych osobowych oraz o przysługujących Pani/Panu prawach z tym związanych [dowiedz się więcej...]